Roolien hallinta Humassa
Lue, miten annat, luot, muokkaat ja poistat rooleja Humassa
Sisällysluettelo
Roolien hallinnan aloittaminen
Vain järjestelmän ylläpitäjät voivat antaa, luoda, muokata ja poistaa rooleja Humassa.
Kaikki roolien hallinta tehdään Järjestelmäasetuksissa kohdassa "Roolit". Sieltä löydät välilehdet Käyttäjäroolit ja Ylläpitäjien roolit sekä Ihmiset-välilehden, josta näet kokonaiskuvan siitä, kenellä on mitäkin käyttöoikeuksia.
🔗 Lue tarkempi artikkeli Human eri rooleista.
Roolin antaminen
- Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset"
- Napsauta "Roolit"
- Siirry kohtaan "Käyttäjäroolit" tai "Ylläpitäjien roolit" ja napsauta roolia, jonka haluat antaa
- Napsauta "Myönnä käyttöoikeus"
- Valitse käyttäjät, joille annat roolin
- Valitse, keihin käyttöoikeus koskee: "Kaikki" tai "Ryhmien jäsenet" (tietyt tiimit, toimipisteet tai yritys)
- Napsauta "Myönnä käyttöoikeus"
💡Huomaa
-
Käyttäjällä voi olla useita rooleja samanaikaisesti, mutta kaikkien roolien käyttöoikeudet yhdistetään.
-
Jos rooli annetaan ryhmään, henkilön ei tarvitse itse olla ryhmän jäsen.
-
Kun käyttäjälle annetaan uusi rooli, hän saa siitä ilmoituksen sähköpostiin.
-
Suuremmissa organisaatioissa, joissa hallintaa on jaettu, Huma suosittelee antamaan käyttöoikeudet tiettyihin tiimeihin tai toimipisteisiin eikä kaikkiin.
Roolin luominen
- Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset"
- Napsauta "Roolit"
- Valitse "Käyttäjäroolit" tai "Ylläpitäjien roolit" sen mukaan, millaisen roolin haluat luoda
- Napsauta "Lisää käyttäjärooli" tai "Lisää järjestelmärooli"
- Anna roolille nimi ja kuvaus ja napsauta "Jatka"
- Muokkaa kohtia "Luvat" ja "Käyttöoikeudet" tarpeidesi mukaan
💡 Voit määrittää luvat ja antaa roolin käyttäjille myös myöhemmin roolin luomisen jälkeen.
Roolin muokkaaminen
Osa Human rooleista on valmiiksi määritettyjä ja lukittuja 🔒, eikä niitä voi muokata. Kaikkien muiden roolien lupia voit muokata tarpeen mukaan.
- Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset"
- Napsauta "Roolit"
- Siirry kohtaan "Käyttäjäroolit" tai "Ylläpitäjien roolit" ja napsauta roolia, jota haluat muokata
- Napsauta "Muokkaa roolia"
- Määritä luvat, esimerkiksi "Katselu ja muokkaus", "Vain katselu" tai "Täydet oikeudet"

Roolin poistaminen
Lukittuja 🔒 ja valmiiksi määritettyjä rooleja ei voi poistaa. Kaikki muut roolit voi poistaa pysyvästi.
- Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset"
- Siirry kohtaan "Käyttäjäroolit" tai "Ylläpitäjien roolit" ja napsauta roolia, jonka haluat poistaa
- Napsauta kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa
- Napsauta "Poista tämä rooli pysyvästi" ja vahvista
💡 Kun rooli on poistettu, sitä ei voi luoda uudelleen.
