Näin pidät työsuhteen lopetusten listat siistinä
Näin arkistoit, aktivoit uudelleen ja poistat työsuhteen lopetuksia Humassa
Sisällysluettelo
- Roolit ja käyttöoikeudet
- Arkistoi työsuhteen lopetus
- Aktivoi arkistoitu työsuhteen lopetus uudelleen
- Poista työsuhteen lopetus
- Mistä löydät arkistoidut työsuhteen lopetukset
Roolit ja käyttöoikeudet
| Käyttöoikeus | Rooli |
|---|---|
| Arkistoida, aktivoida uudelleen ja poistaa työsuhteen lopetuksia | Käyttäjärooli: Sekalaista → Työsuhteen aloitus ja työsuhteen lopetus tai Järjestelmärooli: Käyttäjät → Käyttäjien hallinta |
Arkistoi työsuhteen lopetus
Kun arkistoit työsuhteen lopetuksen, se siirtyy aktiivisten listalta arkistoon poistamatta mitään tietoja pysyvästi. Arkistoituja työsuhteen lopetuksia voi edelleen tarkastella, mutta ne eivät enää näy aktiivisten työsuhteen lopetusten yleiskuvassa.
- Siirry Työsuhteen lopetus -moduuliin
- Siirry kohtaan "Aktiiviset"
- Klikkaa työsuhteen lopetuksen vieressä olevia kolmea pistettä — joko listassa tai kyseisen työsuhteen lopetuksen oikeassa yläkulmassa
- Klikkaa "Arkistoi"
Arkistoinnin jälkeen:
- Keskeneräiset tehtävät pysyvät keskeneräisinä, ja ne ovat edelleen sen henkilön käytettävissä, jolle ne on osoitettu
- Voit edelleen lisätä tehtäviä arkistoituun työsuhteen lopetukseen, ja henkilö, jolle tehtävä osoitetaan, saa tehtävän ja se näkyy hänen koontinäytöllään
💡 Suosittelemme arkistoimaan valmiit työsuhteen lopetukset poistamisen sijaan, jotta historia säilyy.

Aktivoi arkistoitu työsuhteen lopetus uudelleen
Voit aktivoida arkistoidun työsuhteen lopetuksen uudelleen milloin tahansa, esimerkiksi jos työsuhteen lopetus arkistoitiin liian aikaisin.
- Siirry Työsuhteen lopetus -moduuliin
- Siirry "Arkisto"-välilehdelle
- Klikkaa arkistoidun työsuhteen lopetuksen vieressä olevia kolmea pistettä
- Klikkaa "Peru työsuhteen lopetuksen arkistointi"
💡 Työsuhteen lopetus siirtyy takaisin kohtaan "Aktiiviset". Kaikki tehtävät pysyvät niiden käyttäjien käytettävissä, joille ne on osoitettu.

Poista työsuhteen lopetus
Voit poistaa sekä aktiivisia että arkistoituja työsuhteen lopetuksia. Poistaessasi voit valita kolmesta vaihtoehdosta:
| Vaihtoehto | Mitä tapahtuu |
|---|---|
| Poista työsuhteen lopetus | Poistaa vain työsuhteen lopetuksen ja sen tehtävät. Käyttäjätili pysyy aktiivisena. |
| Poista työsuhteen lopetus ja deaktivoi käyttäjätili | Poistaa työsuhteen lopetuksen ja deaktivoi käyttäjätilin. Työntekijä menettää pääsyn Humaan välittömästi. |
| Poista työsuhteen lopetus ja käyttäjätili | Poistaa työsuhteen lopetuksen ja poistaa pysyvästi käyttäjätilin sekä kaikki siihen liittyvät tiedot. |
- Siirry Työsuhteen lopetus -moduuliin
- Etsi työsuhteen lopetus, jonka haluat poistaa, joko kohdasta "Aktiiviset" tai "Arkisto"
- Klikkaa työsuhteen lopetuksen vieressä olevia kolmea pistettä
- Valitse haluamasi poistovaihtoehto ja vahvista
⚠️ Työsuhteen lopetuksen poistaminen poistaa sen ja kaikki sen tehtävät pysyvästi. Tätä ei voi perua. Suosittelemme arkistointia poistamisen sijaan aina kun mahdollista.
⚠️ Käyttäjätilin poistaminen on pysyvää, eikä sitä voi perua. Kaikki käyttäjään liittyvät tiedot menetetään.
🔗 Lue lisää työntekijän tiedoista Humassa lähdön jälkeen.
Mistä löydät arkistoidut työsuhteen lopetukset
- Siirry Työsuhteen lopetus -moduuliin
- Siirry "Arkisto"-välilehdelle
- Täältä löydät listan kaikista arkistoiduista työsuhteen lopetuksista.
💡 Järjestelmäroolin omaavat käyttäjät näkevät kaikki organisaation arkistoidut työsuhteen lopetukset. Käyttäjäroolin omaavat käyttäjät näkevät vain niiden työntekijöiden arkistoidut työsuhteen lopetukset, jotka kuuluvat ryhmiin, joihin heillä on käyttöoikeus.