GĂĄ til innhold
Norwegian BokmĂĄl
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Slik jobber du med onboarding av ansatte

Slik starter, administrerer og følger du opp onboarding av ansatte i Huma

 

Innholdsfortegnelse

 

 


 

Roller og tilganger

Tilgang Rolle
Starte, administrere og slette onboardinger for medlemmer av en gruppe Brukerrolle: Diverse → Onboarding og offboarding
Starte, administrere og slette onboardinger for alle Systemrolle: Brukere → Brukerhåndtering
Opprette, redigere og slette onboarding-maler Systemrolle: Onboarding, offboarding og prosesser → Malhåndtering for onboarding og offboarding

 

đź’ˇ Brukere med en brukerrolle kan kun se og administrere onboardinger for ansatte i gruppene de har fĂĄtt tilgang til.

 

 

Hva er onboarding i Huma?

Onboarding i Huma er en strukturert digital arbeidsflyt som hjelper deg med å ønske velkommen til og veilede nye ansatte gjennom de første dagene og ukene. Du oppretter en onboarding-plan ved hjelp av maler, tildeler oppgaver til de riktige personene, og følger fremdriften — alt på ett sted.

Oppgaver i en onboarding organiseres i tre faser:

  • Før første arbeidsdag — forberedende oppgaver før den ansatte starter
  • Første arbeidsdag — oppgaver for den ansattes første dag
  • Etter første arbeidsdag — oppfølgingsoppgaver i dagene og ukene etterpĂĄ

 

đź”— Les mer om onboarding-maler.

đź”— Les artikkel om hvordan en lykkes med onboarding i Huma. 

 

onboarding

 

 

 

Starte en onboarding

  1. GĂĄ til Onboarding-modulen
  2. Klikk «Ny onboarding»
  3. Velg «Start onboarding for nyansatt» eller «Start onboarding for eksisterende bruker»
  4. Søk etter eller legg til den ansatte
  5. Velg en mal, eller fortsett uten
  6. Klikk «Fortsett»
  7. Se gjennom og juster oppgaver — du kan legge til, redigere eller fjerne oppgaver før du starter
  8. Klikk «Start onboarding»
  9. Velg om du vil invitere den ansatte til Huma umiddelbart eller senere

 

NĂĄr du starter en onboarding:

  • Alle brukere som er tildelt oppgaver, vil bli varslet
  • Den nyansatte vil bli varslet nĂĄr onboardingen starter, med mindre de ikke er invitert til Huma ennĂĄ

 

⚠️ Merk

  • For ĂĄ starte en onboarding mĂĄ den ansatte ha en stilling i Huma med «Første arbeidsdag» satt. Hvis de ikke har det, blir du bedt om ĂĄ legge til en stilling før du fortsetter.

  • Hvis den ansatte ikke er invitert til Huma, vil de ikke motta et varsel nĂĄr onboardingen starter.
  • đź’ˇ Hvis den ansatte ikke har «Første arbeidsdag» satt, og du ikke kan redigere det, trenger du en brukerrolle med «Se og rediger»-tilgang til Ansettelsesdetaljer.

 

 

 

 

 

Se og følge fremdrift

For ĂĄ fĂĄ en rask og detaljert oversikt over onboardingene dine:

  1. GĂĄ til Onboarding-modulen
  2. Du vil se en liste over alle aktive onboardinger med:
    • Navn pĂĄ ansatt
    • Fremdrift i prosent
    • Første arbeidsdag
  3. Klikk pĂĄ en ansatts navn for ĂĄ se en detaljert oversikt over alle oppgaver, status og frister

 

đź’ˇ Brukere med en systemrolle kan se alle onboarding-prosesser pĂĄ tvers av organisasjonen. Brukere med en brukerrolle kan kun se onboardinger for ansatte i gruppene sine.

 

 

 

 

Redigere en aktiv onboarding

Du kan alltid redigere en aktiv onboarding, bĂĄde legge til, redigere eller fjerne oppgaver selv etter at den har startet.

  1. GĂĄ til Onboarding-modulen
  2. Klikk pĂĄ den ansattes onboarding
  3. Legg til, rediger eller fjern oppgaver etter behov

 

đź’ˇ Ă… redigere malen etter at en onboarding har startet, vil ikke pĂĄvirke aktive onboardinger, kun fremtidige.

⚠️ Onboarding kan ikke settes på pause. Hvis du trenger å justere tidslinjen, rediger fristene for de enkelte oppgavene i stedet.

 

 

 

Varsler

Hendelse Hvem mottar det
Onboarding startet Den nyansatte (hvis invitert) og alle brukere tildelt oppgaver
Nyansatt starter snart Brukere med systemrolle: Brukerhåndtering — sendes 2 dager før første arbeidsdag
Onboarding fullført Brukere med systemrolle: Brukerhåndtering
Oppgave tildelt Personen, teamet eller lokasjonen oppgaven er tildelt

 

 

 

 

Preboarding og reboarding

Onboarding-modulen i Huma er laget for nyansatte som starter i organisasjonen. Vi får imidlertid ofte spørsmål om preboarding og reboarding.

Preboarding viser til perioden før en ansatts offisielle første arbeidsdag. Du kan bruke onboarding-modulen til dette ved å opprette oppgaver i fasen «Før første arbeidsdag». Disse oppgavene kan tildeles den nyansatte, lederen deres eller andre relevante personer før de starter.

Reboarding og crossboarding dekker situasjoner der en ansatt kommer tilbake til selskapet etter en periode borte, eller gĂĄr over i en ny rolle. For reboarding anbefaler vi ĂĄ bruke Prosesser-modulen i stedet for onboarding. Prosesser er bedre egnet til dette siden det ikke krever en ny startdato, og kan startes nĂĄr som helst.

 

đź”— Les mer om Prosesser i Huma.

 

 

 

Ofte stilte spørsmål

Kan onboarding settes pĂĄ pause?

Nei. Onboarding kan ikke settes på pause. Du kan imidlertid redigere fristene for enkeltoppgaver for å justere tidslinjen om nødvendig.

 

Kan jeg endre malen etter at en onboarding har startet?

Nei. Malen kan ikke endres etter at en onboarding har startet. Du kan imidlertid legge til, redigere eller fjerne enkeltoppgaver direkte i den aktive onboardingen.

 

Kan jeg starte flere onboardinger samtidig?

Det kommer an pĂĄ abonnementsplanen din. Med en Premium-plan kan du ha sĂĄ mange aktive onboardinger du trenger.

 

Hvorfor er noen felt grået ut når jeg prøver å starte en onboarding?

Enkelte felt, som «Første arbeidsdag», krever en bestemt brukerrolle for å redigeres. Hvis feltet er grået ut, trenger du en brukerrolle med «Se og rediger»-tilgang til Ansettelsesdetaljer.

đź”— Les mer om brukerroller og tilgang til profilfelt.

 

Hvem har tilgang til ĂĄ se onboarding-oversikten?

Brukere med en systemrolle kan se alle onboardinger pĂĄ tvers av organisasjonen. Brukere med en brukerrolle kan kun se onboardinger for ansatte i gruppene de har fĂĄtt tilgang til.

 

Kan jeg slette en aktiv onboarding?

Ja. Du kan slette en aktiv onboarding, men slettede onboardinger kan ikke gjenopprettes. Vi anbefaler ĂĄ arkivere i stedet for ĂĄ slette.

đź”— Les mer om hvordan du holder onboarding-listene dine ryddige.